copyright Amazing Marmer
copyright Amazing Marmer
copyright Amazing Marmer
copyright Amazing Marmer
copyright Amazing Marmer
copyright Amazing Marmer
copyright Amazing Marmer
copyright Amazing Marmer

Bekijk ook ons filmpje op Youtube:

Informatie
Waarom heeft natuursteen onderhoud nodig?
Doordat de natuurlijke structuur natuursteen gedeeltelijk poreus is, en doordat natuursteen werkzaam is, is het gebruik van conserveermiddelen nodig. >>
Waarom moet natuursteen gereinigd worden?
Het belangrijkste geheim van de verschijning van fijne natuursteen met een oppervlakte beschermende coating te beschermen is om het altijd schoon te houden. >>

Kan ik een natuurstenen vloer opnieuw laten polijsten?

Dit is mogelijk, echter alleen voor vloeren van marmer, hardsteen en graniet. Niet voor leisteen en kwartsiet dus. U kunt sowieso beter uw vloer laten kristalliseren. Dat is voordeliger en vaak het enige wat nodig is.

Hoe onderhoud ik een marmer- of granietvloer die net gelegd is?

Direct na het leggen de vloer grondig (laten) schoonmaken. Indien u cementsluier op de natuursteen aantreft, dient u deze zo spoedig mogelijk te (laten) verwijderen, bijvoorbeeld zodra u erop mag lopen, maar het beste is de dag nadat de vloer gevoegd is. Hiervoor kunt u heet water en bijvoorbeeld een dieptereiniger gebruiken. Wat voor merk u ook neemt, let er dan bij marmer op of het middel ook geschikt is voor marmer. Er zijn namelijk producten op de markt die uitsluitend voor graniet zijn en die kunnen de polijstlaag van marmer aantasten. Tijdens de droogperiode, na het leggen, de vloer dweilen met weinig water. Eventueel kunt u een kleine hoeveelheid dieptereiniger toevoegen aan het water. Voor een vloer die in cement ligt dient u met 1 maand droogtijd per centimeter specie rekening te houden (een 'dikke' vloer met vloerverwarming droogt inderdaad soms 6-8 maanden). Het drogen verloopt zo traag omdat al het water door de poriën van de tegels en langs de voegen moet verdampen. De droogperiode voor een gelijmde vloer is veel korter. Als de vloer droog is kan deze behandeld worden met een impregnatiemiddel. Daarna kan de vloer eventueel gekristalliseerd of gepolijst worden. Deze behandelingen geven meer glans en zijn ook water, vet -en vuil afstotend.

Hoe kan ik roest verwijderen van een marmeren vloer?

Marmer is bestaat uit kalk waardoor het niet tegen zuren kan. Omdat zuren erg geschikt zijn voor het verwijderen van roest kunt u dit onderhoud het beste overlaten aan professionals.

Kun je een natuursteenvloer beschermen tegen beschadiging?

Ja op een marmeren vloer kan een beschermlaag worden aangebracht waardoor deze minder gevoelig is voor beschadigingen. Voor een professionele omgeving waar veel verkeer valt te verwachten raden wij dit aan. Voor particulieren is deze maatregel meestal niet nodig.

Wat verstaan wij onder natuursteen?

Natuursteen is de verzamelnaam van alle gesteenten die in de natuur voorkomen. Met natuur bedoelen we de gehele aardkorst. Er bestaan vele tienduizenden soorten gesteenten, maar slechts een klein gedeelte van deze stenen, zo´n 5000 soorten, zijn geschikt voor de bouw. Dit is het soort natuursteen dat voor zowel u als voor ons interessant.

Wat als ik knoei met rode wijn op mijn natuurstenen vloer?

Als u knoeit met rode wijn is er niets aan de hand, mits u de vloer heeft beschermd. U kunt de wijn gewoon opnemen met een vochtige doek en de vloer schoonmaken.

Het onmiddellijk intrekken van zuren en andere schadelijke stoffen wordt voorkomen door het impregneren van de vloer. Bij aankoop van uw natuurstenen vloer krijgt u een deskundig schoonmaak- en onderhoudsadvies.

Wat is het verschil tussen gezoet en gepolijst natuursteen?

Het verschil tussen gezoet en gepolijst natuursteen is dat gepolijst natuursteen een hoogglans heeft en gezoet materiaal een ei- of zijdeglans.

Hoe kras- en vlekgevoelig is natuursteen?

Dit ligt helemaal aan de natuursteensoort van uw keuze. Grofweg is natuursteen te verdelen in vier hoofdgroepen, nl. Graniet, marmer, kalksteen en splijtsteen. Graniet en splijtsteen hebben kwarts als hoofdbestanddeel en dit krast niet of nauwelijks. Verder zullen ook zuren en vocht minder snel in de steen trekken. Geheel kras- en vlekvrij kan geeneen produkt zijn, maar splijtsteen en vooral granietsoorten zullen lang hun glans en schoonheid behouden (ook buitenshuis). Marmer en Kalksteen daarentegen zijn gevoelig voor zuren e.d. en zullen ook sneller vlekvorming vertonen. Marmer en kalksteen hebben kalk als hoofdbestanddeel en kalk reageert met zuren en er vormen daardoor in verloop van tijd krasjes en vlekjes bij hevig gebruik. Het spreekt voor zich dat een aanrechtblad eerder zal slijten dan een wandbekleding. Wij geven uiteraard advies welke steensoort geschikt is voor de functie die het dient te bekleden. Natuursteen is nog altijd de beste optie voor bijvoorbeeld vloerbekleding op de lange termijn t.o.v. andere materialen.

Wat is het verschil tussen marmer en graniet?

Marmer bestaat hoofdzakelijk uit kalk. Graniet bestaat uit kwartsen en mineralen. Graniet is afkomstig uit gestold magma dat duizenden jaren geleden uit vulkanen is gestroomd. Graniet is vele malen harder dan marmer en veel minder poreus.